Oltiin eilen työkavereiden kanssa menossa perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi Mäkkiin lounalle. Viereiseen jonoon tuli mies, jonka vatsa roikkui housunkauluksen yli ja vatsa näkyi paidankauluksen alta. Ei tainnut olla eka kerta tällä viikolla Mäkissä?  Viereisessä jonossa oli myös koulukaveri yläasteajoilta. Nainen oli nyt anorektisen laiha, kun hän vielä kouluaikana oli pyöreä ja pehmeä, kiitos kotitalousopettajaädin jatkuvien välipalojen. Muistan, kuinka tyttö joskus kertoi, ettei hän tiennyt miltä nälkä tuntuu. Nyt kauniit luonnonkiharat olivat kuivankarheat ja iho kalpea ja huonossa kunnossa. Vitamiinit jääneet ruokakauppaan?

Tuli mieleen, että suhde ruokaan on oltava kunnossa, sen kun pystyisi omille lapsille opettamaan. Eikä tehnyt enää mieli hampurilaista.

Pikaruokapaikat eivät varsinaisesti kannusta salaatinsyömiseen. Joissain paikoissa sitä ei näy edes hinnastossa (niin kuin ei mitään muitakaan paitsi kampanja-ateriat ja mahdollisuus Plus-kokoiseen ateriaan).

Big Mac -ateria (hampurilainen, ranskalaiset, juoma) + jälkiruoka (omenapiirakka, jäätelö tai pirtelö) = 6,90 eur / 1.075-1.280 kcal valinnoista riippuen
Salaatti + vesi = 8,00 eur / 185-700 kcal valinnoista riippuen

Nyt kun kävin katsomassa noita ravintosisältöjä, niin kauhistuin  Fiesta-salaatti on hyvä ja siinä on suloisia pieniä nacho-lastuja, mutta herranjestas, 700 kcal! Ei paljon jää Big Mac -ateriasta. Taitaa minun valintani olla jatkossa Grilled Chicken Caesar (kuvassa).

McDonald'sin tuoteselosteet
Hesburgerin tuoteselosteet
Subwayn tuoteselosteet