Olin kaverin yllytyksestä huhtikuun syömättä herkkuja. Sillä ei ollut mitään vaikutusta painoon. Normaali ruokako mua lihottaa? Ilmeisesti syön ihan liian isoja annoksia ja vääränlaista ruokaa.

Töissä meillä on ruokala, jossa on päivittäin tarjolla pari tavallista ruokavaihtoehtoa, kasvisruoka, keitto ja salaatti. Joinain päivinä ei mikään ruoka innosta, sillä ruokalajit ovat ovat aika mielikuvituksellisia. Salaattikin on joskus ihan hanurista, jotain makrillia tai jauhelihaa - haloo! Keitot on harvoin ok, sillä yleensä ne maistuvat teolliselle suurusteelle, ja kasviksia on käytetty väriksi. Monesti myös vatsa on iltapäivällä kipeä työpaikkaruokailun jälkeen, ja tätä on muillakin, eli ne tunkee sinne jotain kummallista sekaan. Ja sit vielä se, että kun ruuasta maksaa lähes kuusi euroa, niin on tunne että pitää sitten syödä koko rahan edestä. Jälkiruuan passaan ja otan tilalle hedelmän, ja leivän olen ottanut iltapäiväksi välipalaksi. Aamupuuro siellä on hyvä juttu, se maksaa euron ja se kyllä kannattaa käydä syömässä jos ei muuta ole ehtinyt aamulla syödä, niin selviää aamupäivän. Meillä on siellä myös kahvio, mutta tosi harvoin (onneksi!) tulee haettua pullaa tai karkkia sieltä.

Töissä ainoa mahdollinen paikka syödä eväitä on oma työpiste, ja lämmitysmahdollisuus on toisessa päässä taloa. Tämän vuoksi en oikein ole suosinut eväitä töissä, mutta jotain hätävaraa olisi hyvä pitää, koska kaikkina päivinä ei vaan kerkiä syömään lounasta. Ja jos lounas jää välistä, niin iltamussutus on ihan karmeeta, kaikki käy mitä käsiinsä saa.

Iltaisin kotona laitan lämpimän ruuan. Monesti olen myös syönyt jotain iltapalaa, mutta nyt täytyy pienentää sitä ja jättää leivät pois. Leivän päälle kun tulee laitettua kinkku ja juustoa. Juustot olen alkanut ostaa 17%:na, mutta se ei oikein minulle maistu, joten senkin voisi jättää kokonaan pois, ja tilalle kurkkua tai tomaattia.

Vaaleasta leivästä en välitä, mutta ruisleipää voisinkin sitten syödä kuinka paljon vaan. Ihan vaaleata leipää meillä ei koskaan olekaan, lasten herkkua on täysjyväpaahtoleipä. Välillä leivon sämpylöitä itse, ja silloin käytän sekajauhoja, leseitä ja hiutaleita joukossa.

Aamupalaksi koitan syödä jotain proteiinipitoista, nyt näitä jogurtti-marja-hiutale -pirtelöitä ja töihin voisi ostaa hätävaraksi vaikka viiliä. Toistaiseksi käytän vähärasvaisia maitotuotteita, mutta ruuanlaitossa käytän kyllä maun vuoksi oikeata kermaa sitten kun käytän.

Meillä syödään ihan peruskotiruokaa, eineksiä aika harvoin. Luomua ostan jonkin verran, mutta ei sekään ihan järkevää ole jos kaupan ainoat luomuporkkanat ovat italialaisia.

Mä tiedän paljon ruuan terveellisyydestä ja muista jutuista, että siitä tää ei ole kiinni. Tää on kiinni toteutuksesta.